FacebookVKontakteПідписатися на RSS

Думки Кобзаря вустами школярів

Думки Кобзаря вустами школярів

На виконання річного плану роботи школи, наказу № від 26.02.2019 року з метою підвищення інтересу школярів до вивчення української мови, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу, творчості Т.Г.Шевченка, активізації пізнавальної діяльності учнів у школі в період з 04.03. 2019 року по07.03.2019 року проходив Тиждень української мови і літератури на тему«Думки Кобзаря вустами школярів»

Проведенню Тижня передувала певна робота. Так на засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу був розроблений план його проведення.

Під час проведення заходів вчителі української мови та літератури, класні керівники 1-9 класів намагалися донести до учнів красу і багатство української мови, розвивати мовленнєві здібності учнів, збагачувати словниковий запас, виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя на основі творчості Т.Г.Шевченка.

Відкриття Тижня розпочалося урочистою загальношкільною лінійкою, на якій Мельничук Л.В.оголосила про відкриття Тижня, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. Вчитель Тодорів В.М.української мови та літератури розповіла, що незабаром День народження нашого видатного українського поета, письменника, художника Т.Г.Шевченка, якому й присвячено проведення предметного тижня з української мови. На урочистій лінійці «Думки Кобзаря вустами школярів» учні 3-7 класів прочитали віночок українських поезій, розповіли присутнім цікаві факти про життя та творчість Т.Г.Шевченка.Особливо вразило всіх присутніх вчителів та учнів співзвучність голосів наших вчителів Тодорів В.М. та Кубаєвич Д.В. у«Кленовій баладі».

Вчителі 1 та 2 класів Кречко Т.М. та Микитюк С.Б.презентували чудові відео фрагменти та здійснили віртуальну подорож на тему: «Творчість Тараса Шевченка як художника».

Учні 3 класу під кервництвом Кубаєвич Д.В.мали можливість побувати в ролі маленького Тараса та ознайомитися з цікавими фактами життя.

Неповторність краси українського слова піднесено у позакласному заході

Лахнюк М.М. виступом учнів 4 класу на тему: «Свято весни». Захід відзначається емоційним піднесенням настрою приходу весни, настанням свята до Дня жінки.Цікаві ігри,конкурси,малюнки показали різнобарв я української мови, її красу та велич.

Підготовлені вчителями уроки української мови та літератури

Угорською О.М. та Тодорів В.М. відрізнялись нестандартними типами . Метою їх було звернути увагу дітей на красу українського слова, яке так мелодійно звучить у поезіях та піснях Т.Г.Шевченка. Учні 5 та 7 класів були активними на уроках та показали хорожі знання з даної тематики.

07.03.2019 р.Тодорів В.М. провела інтелектуальну гру з учнями 6 та 7 класу, в якій було узагальнено та відтворено велич слова Кобзаря.Цього дня

Угорська О.М. здійснила виховання у дітей любові до рідного слова через проведення заняття на тему: «Рідне слово»

День народження Великого Кобзаря школа відзначила проведенням конкурсу на кращого читця-декламатора «Лунай, величне наше слово». Кожен учасник намагався донести до слухачів красу і силу художнього слова, авторський задум та свої переживання й почуття. На конкурсі слід відзначити таких учнів таких, як : Куриляк Ю.-6к.,Чужак А,Никипанчук В.(7 кл.) Гураль Г.-8 кл,Ткач Н.В.-9 кл.Але, як і в кожному конкурсі, було визначено кращих із кращих.

Тодорів В.М.провеле Міжнародну гру «Соняшник», в якій брало 18 учнів школи. Учні початкових класів взяли участь у виставці робіт на тему «Творчість Т.Г.Шевченка».

Також цього дня відбулася виставка творів Тараса Шевченка(педагог-ограганізатор Футумайчук Г.М.) та стіннівок учнів. Вони стали справжньою скарбницею талантів. Учні продемонстрували яскраву творчу індивідуальність. Діти зуміли створити незабутню феєрію, яка стала доказом творчого обдарування. Через власний малюнок учні виявили креативність, зуміли передати красу поезій Кобзаря.

Заходи, проведені впродовж Тижня, були різноманітні, цікаві.Вони сприяли розвитку творчих здібностей учнів, викликали бажання наполегливіше вчитися, виховували бережливе ставлення до традицій, любов до української мови та рідного краю.

Урочисте закриття Тижня української мови та літератури «Тарасовими шляхами» відбулося на загальношкільній лінійці(Герман М.В.) Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами.


Кiлькiсть переглядiв: 536

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.